Prezenţa dronelor în apropierea aeroportului Gatwick, un act deliberat

Prezenţa unor drone în apropierea aeroportului londonez Gatwick, a cărui activitate a fost din acest motiv suspendată, este un act deliberat menit să întrerupă traficul aerian pe acest aeroport, a anunţat joi poliţia britanică, excluzând totodată ipoteza teroristă.

Share

Rl online 0 comentarii

20.12.2018 - 16:27

Potrivit Efe, mii de pasageri sunt afectaţi după ce începând de miercuri seara la ora 21:00 GMT zborurile de pe acest aeroport au fost suspendate în urma semnalării prezenţei a două drone în apropierea pistei. Aeroportul a fost redeschis în cursul dimineţii de joi pentru numai aproximativ 45 de minute, întrucât dronele au reapărut.

Poliţia face investigaţii în zonă pentru a încerca să afle cine dirijează de la distanţă aceste drone, care şi la zece ore după ce au fost semnalate prima dată continuă să zboare aproape de aeroport. Au fost desfăşuraţi inclusiv lunetişti şi un elicopter survolează zona.

''Imediat cum ne apropiem de operatorul unei drone, aceasta dispare (...) Sunt ferm convins că este un act deliberat pentru a întrerupe activitatea aeroportului Gatwick'', a declarat un responsabil al poliţiei din comitatul Sussex, Justin Burtenshaw.

Folosirea unor drone în apropierea aeroportului este pedepsită în Marea Britanie cu până la cinci ani de închisoare.

Circa 760 de zboruri cu aproximativ 110.000 de pasageri sunt programate să decoleze sau să aterizeze joi pe aeroportul Gatwick. Mai multe zboruri au fos redirecţionate către alte aeroporturi, inclusiv către cele din Paris şi Amsterdam.

Comentarii