7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăInternațional"Președinția Republicii" ar putea deveni marcă înregistrată în Franța

“Președinția Republicii” ar putea deveni marcă înregistrată în Franța

Palatul Elysee, palatul prezidenţial francez, intenţionează să creeze o marcă proprie, conform informaţiei furnizate de cotidianul Lettre A.

Directorul de cabinet de la Elysee, Patrick Strzoda, a depus la sfârşitul lunii mai o nouă marcă la INPI (Oficiul de înregistrare a mărcilor) numită “Elysee-Preşedinţia Republicii”, notează miercuri şi portalul 20minutes. Ceea ce ar putea duce la crearea mai multor produse în culorile Palatului Elysee, cu scopul de a obţine noi venituri.

Palatul Elysee intenţionează să acorde o licenţă exclusivă unui partener cu scopul de a “reflecta la o strategie de marketing cu produse adaptate, o distribuţie extinsă şi căutarea unei mai mari vizibilităţi “, subliniază Lettre A.

Un magazin ar urma să fie înfiinţat în acest scop până la 15 septembrie, scrie publicaţia, în timp ce o licitaţie în acest sens ar urma să se încheie la 2 iulie.

Totuşi, preşedinţia – contactată de Huffington Post – nu a confirmat crearea unui magazin special. “Toată miza este doar pentru a stabili care este cea mai bună strategie pentru a înregistra şi distribui marca ‘Elysee-Presidence de la Republique’. Dacă deschiderea unui magazin online este într-adevăr o opţiune, noi avem multe altele în stoc”, spune directorul de cabinet de la Elysee.

Portchei, cravate şi alte accesorii ştampilate ‘Elysee’ ar putea fi distribuite în “instituţiile culturale” , “magazine de suveniruri” sau la un “stand temporar în cursul evenimentelor organizate de preşedinţia Republicii”, indică Lettre A.

La rândul său, Palatul Elysee subliniază că “noile resurse obţinute vor fi orientate integral spre finanţarea renovării imobilelor preşedinţiei”.

Palatul Elysee, inclus în patrimoniul istoric al Franţei, necesită unele lucrări de restaurare, al căror cost este estimat la 100 milioane de euro pe durata a şapte ani.

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă