3.4 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeInternaționalPreşedinţia a sesizat CNA pentru o informaţie de la RealitateaTV

Preşedinţia a sesizat CNA pentru o informaţie de la RealitateaTV

Preşedinţia a reclamat la CNA Realitatea TV pentru mai multe emisiuni din 12 – 13 mai, în care a fost difuzată “într-o manieră tendenţioasă” o informaţie privind lucrările realizate la vila Dante, fiind sugerată ideea că acestea ar fi efectuate în vederea unei ipotetice mutări a lui Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

“Administraţia Prezidenţială consideră că postul Realitatea TV, în perioada 12 – 13 mai a.c., a încălcat principiile unei informări corecte prin difuzarea într-o manieră tendenţioasă a unei informaţii privind lucrările efectuate la vila Dante, fiind sugerată ideea că acestea ar fi efectuate în vederea unei ipotetice mutări a preşedintelui României, Traian Băsescu”, se arată în sesizarea semnată de Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, şi adresată preşedintelui Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Răsvan Popescu.

Potrivit sesizării, “insinuările respective” au fost făcute cu toate că Administraţia Prezidenţială a exprimat o poziţie oficială privind subiectul dezbătut.
“În calitate de purtător de cuvânt al preşedintelui României, am transmis postului Realitatea TV o precizare cu privire la faptul că şeful statului nu are nicio intenţie de a-şi schimba reşedinţa. Respectivele precizări au fost comentate într-o manieră vădit tendenţioasă de către moderator, deşi acesta nu a putut prezenta vreo dovadă a intenţiei preşedintelui de a utiliza vila Dante”, se spune în sesizare.

Totodată, potrivit sesizării, “titlurile tendenţioase” din timpul emisiunii “Ultima oră”, difuzată joi, 12 mai, începând cu ora 21.00 – “Odiseea spaţială a familiei Băsescu”, “Dotări exotice în Vila Lac 3” (alături de fotografia şefului statului), “Băsescu: 2 fete, 5 palate” – “aduc în mod vădit prejudicii de imagine preşedintelui României”.

“Titlurile tendenţioase şi acuzaţiile nefondate au fost reluate şi în cadrul jurnalelor de ştiri la postul Realitatea TV în cursul serii de joi, 12 mai a.c., şi în cursul zilei de vineri, 13 mai a.c”, mai spune Valeriu Turcan.

Astfel, purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu îl roagă pe preşedintele CNA ca instituţia pe care o conduce să analizeze dacă emisiunile şi jurnalele de ştiri de la postul Realitatea TV referitoare la preşedintele României, difuzate în perioada menţionată, respectă principiile unei informări corecte.

CNA va analiza în şedinţa de joi sesizarea lui Valeriu Turcan. Şedinţa CNA este în curs de desfăşurare în momentul difuzării acestei ştiri.

Cele mai citite

Cătălin Drulă: Dosarul privind achiziția de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni că dosarul privind achiziţia de vaccinuri este „ cel mai mare malpraxis judiciar" pe care l-a văzut...
00:00:49

Ostaticii eliberați se reunesc cu familia lor în Israel

Reuniuni emoționante au avut loc în Israel duminică (26 noiembrie), când ostaticii, care au fost ținuți de Hamas în Gaza, timp de săptămâni întregi,...
00:01:45

Ucrainenii se tem pentru soldați acum când vine iarna

Ucrainenii se tem acum mai mult pentru soldați decât pentru ei când vine iarna și rușii vizează din ce în ce mai mult infrastructura...
Ultima oră
Pe aceeași temă