19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele Ucrainei este pregătit să se întâlnească cu Putin la Minsk

Preşedintele Ucrainei este pregătit să se întâlnească cu Putin la Minsk

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia sunt tensionate de când Moscova a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014 şi a susţinut separatiştii pro-Rusia din estul Ucrainei, într-un conflict care a dus la moartea a 13.000 de persoane.

Un acord privind o încetare a ostilităţilor semnat în Minsk în 2015 a avut un succes limitat, însă.

„Iar acum vreau să vorbesc despre Vladimir Putin. Este nevoie să vorbim? Cred că este necesar. Haideţi să discutăm despre cui aparţine de fapt Crimeea şi cine nu este în regiunea Donbass”, a afirmat Zelenski într-un filmuleţ postat pe reţelele sociale, fără să ofere detalii.

Kremlinul a informat că va lua în considerare oferta lui Zelenski.

„Trebuie să înţelegem dacă există posibilitatea unei astfel de întâlniri, trebuie să înţelegem ce fel de nou format este propus”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Este o nouă iniţiativă. Bineînţeles că o vom lua în considerare, dar deocamdată nu pot oferi or reacţie”, a adăugat el.

Zelenski a criticat de asemenea o propunere, abandonată între timp, a unui politician ucrainean privind o conferinţă online comună cu televiziunea de stat din Rusia pentru a încerca oprirea războiului din estul Ucrainei.

Zelenski a afirmat că planul reprezintă o încercare „ieftină dar periculoasă” de a diviza ucrainenii în două tabere înainte de alegerile parlamentare care vor avea loc pe 21 iulie.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...
Ultima oră
Pe aceeași temă