Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Trump a anunțat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului

Președintele Donald Trump a anunțat, miercuri, că SUA recunosc orașul Ierusalim drept capitală a statului Israel, relatează agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.12.2017 - 21:14

''Ierusalimul este centrul guvernului israelian modern, sediul legislativului israelian și al Curții Supreme'', a spus președintele american.

În acest context, Donald Trump a cerut Departamentului de Stat să înceapă pregătirile pentru a muta sediul Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și a anunțat că vicepreședintele Mike Pence va efectua o vizită în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

Donald Trump a susținut, miercuri, că anunțul privind recunoașterea orașului Ierusalim, de către SUA, drept capitală a Israelului "trebuia făcut de mult timp", de către predecesorii lui la Casa Albă.

"Mulți președinți au spus că vor face ceva, dar nu au făcut nimic", a spus Trump.

El a explicat că Israelul are dreptul de a-și decide propria capitală.

Donald Trump a subliniat, pe de altă parte, că Ierusalimul trebuie să rămână locul sfânt pentru trei religii importante (creștină, iudaică și musulmană).

Comentarii