Preşedintele Sri Lanka, mesaj către Stat Islamic: Lăsaţi-mi ţara în pace!

Preşedintele sri-lankez Maithripala Sirisena a declarat miercuri că atacurile cu bombă din duminica Paştelui catolic, revendicate de Stat Islamic, ar fi putut fi planificate de un organizator străin şi a cerut grupării teroriste să-i lase ţara în pace, transmite Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.05.2019 - 12:18

Sirisena a mai avertizat că este posibil ca Stat Islamic să fi lansat "o nouă strategie", vizând ţări mai mici, a relatat miercuri Sky News.

O sursă guvernamentală a declarat pentru Reuters că poliţia şi alte forţe de securitate din această ţară majoritar budistă au primit ordine marţi să rămână în alertă ridicată deoarece era de aşteptat ca militanţii să încerce să lovească din nou, înaintea lunii sfinte a Ramadanului care începe luni.

Sirisena a declarat că autorităţile sunt la curent cu faptul că, în ultimul deceniu, "un grup mic" de sri-lankezi a călătorit în afara ţării pentru a beneficia de antrenament din partea grupării Stat Islamic.

Ancheta a dezvăluit că bombele folosite în atacurile de Paşte au fost confecţionate la nivel local, a mai spus preşedintele sri-lankez.

Comentarii