13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele sirian Bashar al-Assad amenință că va recurge la forță

Preşedintele sirian Bashar al-Assad amenință că va recurge la forță

Într-un interviu oferit postului de televiziune Russia Today, difuzat joi, Assad a afirmat că va privilegia negocierile cu Forţele Democrate Siriene (FDS), dar “dacă aceasta nu va funcţiona, ne vom elibera teritoriile prin forţă”, citează Agerpres.

Potrivit lui Bashar al-Assad, o confruntare directă între Rusia şi SUA a fost evitată la limită în Siria, ţară sfâşiată de un război în care sunt implicate cele două mari puteri.

“Eram aproape de o confruntare directă între forţele ruse şi cele ale SUA şi din fericire aceasta a fost evitată”, a declarat Al-Assad, care a vorbit în limba engleză, în interviul difuzat joi de postul de televiziune Russia Today.

Din septembrie 2015, armata rusă s-a angajat în Siria de partea armatei siriene, ajutând-o în special să preia controlul asupra majorităţii teritoriului ocupat de gruparea jihadistă Statul Islamic şi să slăbească în mod semnificativ grupările rebele.

Regimul sirian şi-a înmulţit victoriile şi datorită ajutorului venit din partea Iranului şi al Hezbollahului libanez. El controlează acum peste 50% din teritoriu. Conflictul din Siria s-a soldat până în prezent cu peste 350.000 de morţi şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi din 2011.

Cele mai citite

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...
Ultima oră
Pe aceeași temă