Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vladimir Putin

Președintele Serbiei speră că Putin va fi reales președinte al Rusiei

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic, aflat în vizită pentru prima dată la Moscova de la începutul mandatului său, şi-a exprimat speranţa că Vladimir Putin va fi reales președinte al Rusiei, relatează marţi AFP citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.12.2017 - 21:18

'Serbia acordă o mare importanţă mâinii prieteneşti pe care ne-a întins-o preşedintele Putin şi îi doreşte acestuia succes în alegerile' prezidenţiale din martie 2018, a declarat Vucic, în limba rusă, la încheierea unei întrevederi cu Vladimir Putin, în cursul unei conferinţe de presă la Kremlin.

'Datorită sprijinului şi cadourilor pe care ni le-a trimis preşedintele Putin, am putut să ne păstrăm statutul de putere neutră din punct de vedere militar', a adăugat preşedintele sârb, fără a preciza natura acestor 'cadouri'.

Preşedintele sârb nu a oferit detalii cu privire la cele 'şase elicoptere, sistemele antiaeriene' pe care a anunţat că doreşte să le cumpere de la industria militară rusă 'pentru a-şi proteja ţara', într-un interviu apărut marţi dimineaţă în cotidianul Rossiiskaia Gazeta.

'Numai datorită Rusiei Serbia poate lupta încă pentru Kosovo', această fostă provincie sârbă a cărei independenţă nu este recunoscută de Moscova sau Belgrad, a declarat preşedintele sârb care l-a invitat anul viitor în Serbia pe Vladimir Putin.

Serbia, un aliat istoric al Rusiei, 'nu va adopta niciodată sancţiuni împotriva Rusiei', a promisVucic, a cărui ţară doreşte să adere la UE.

Bruxelles-ul, care a impus o serie de sancţiuni Moscovei în urma anexării în 2014 a Peninsulei Crimeea de către Rusia şi pentru rolul acesteia în conflictul din estul Ucrainei, a cerut Serbiei să armonizeze 'gradual' poziţia sa faţă de Rusia cu cea a UE.

La rândul său, Vladimir Putin a salutat 'dialogul politic intens' între Moscova şi Belgrad.

Comentarii