13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Serbiei speră că Putin va fi reales președinte al Rusiei

Președintele Serbiei speră că Putin va fi reales președinte al Rusiei

‘Serbia acordă o mare importanţă mâinii prieteneşti pe care ne-a întins-o preşedintele Putin şi îi doreşte acestuia succes în alegerile’ prezidenţiale din martie 2018, a declarat Vucic, în limba rusă, la încheierea unei întrevederi cu Vladimir Putin, în cursul unei conferinţe de presă la Kremlin.

‘Datorită sprijinului şi cadourilor pe care ni le-a trimis preşedintele Putin, am putut să ne păstrăm statutul de putere neutră din punct de vedere militar’, a adăugat preşedintele sârb, fără a preciza natura acestor ‘cadouri’.

Preşedintele sârb nu a oferit detalii cu privire la cele ‘şase elicoptere, sistemele antiaeriene’ pe care a anunţat că doreşte să le cumpere de la industria militară rusă ‘pentru a-şi proteja ţara’, într-un interviu apărut marţi dimineaţă în cotidianul Rossiiskaia Gazeta.

‘Numai datorită Rusiei Serbia poate lupta încă pentru Kosovo’, această fostă provincie sârbă a cărei independenţă nu este recunoscută de Moscova sau Belgrad, a declarat preşedintele sârb care l-a invitat anul viitor în Serbia pe Vladimir Putin.

Serbia, un aliat istoric al Rusiei, ‘nu va adopta niciodată sancţiuni împotriva Rusiei’, a promisVucic, a cărui ţară doreşte să adere la UE.

Bruxelles-ul, care a impus o serie de sancţiuni Moscovei în urma anexării în 2014 a Peninsulei Crimeea de către Rusia şi pentru rolul acesteia în conflictul din estul Ucrainei, a cerut Serbiei să armonizeze ‘gradual’ poziţia sa faţă de Rusia cu cea a UE.

La rândul său, Vladimir Putin a salutat ‘dialogul politic intens’ între Moscova şi Belgrad.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă