23.4 C
Bucharest
Thursday, 21 September 2023
HomeInternaționalPreședintele Putin a ordonat începerea retragerii forțelor ruse din Siria

Președintele Putin a ordonat începerea retragerii forțelor ruse din Siria

Vladimir Putin, care miercurea trecută a anunțat înfrângerea totală a grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria pe ambele maluri ale fluviului Eufrat, a fost întâmpinat la Hmeimim de liderul sirian Bashar Al-Assad.

“În aproape doi ani, forțele armate ruse, în colaborare cu armata siriană, i-au distrus în mare parte pe teroriștii internaționali. În consecință, am luat decizia de a trimite înapoi în Rusia cea mai mare parte a contingentului militar rus desfășurat în Siria”, a spus Putin, citat de Interfax.

La vizita de la Hmeimim au asistat de asemenea ministrul rus al apărării Serghei Șoigu și comandantul forțelor ruse din Siria, Serghei Surovikin.

Joia trecută, Ministerul rus al Apărării a afirmat că misiunea armatei ruse în Siria s-a încheiat și teritoriul sirian este ‘eliberat în totalitate’ de luptătorii grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

Rusia a anunțat deja pe 21 noiembrie sfârșitul ‘fazei active a operațiunii militare’ în Siria, unde armata rusă a intervenit în sprijinul regimului Bashar al-Assad.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CULISELE STATULUI PARALEL. Anca Alexandescu: „Sfidare maximă. Concluziile autorităților în accidentul de la Călimănești: Aia e, se mai întâmplă!”

„Firmele romînești de construcții au fost decimate, a mai rămas doar cea a lui Umbrărescu. Sunt unii care, atunci când ajung sus, în...

Toți au corupții lor! Important e să îi indentificăm și să îi înlocuim cu oameni potriviți

Vedem că subiectul principal rămâne în continuare traficul de droguri, care ne abate puțin atenția de la noile măsuri de austeritate, de la...

Sorin Grindeanu, mesaj halucinant după explozia cu 4 morți de la Călimănești. Victimele

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a transmis un mesaj după tragedia de la Călimănești. Patru muncitori au fost răniți și alți patru au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies