Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto Arhiva

Preşedintele polonez: Dacă o ţară porneşte un război, ea plăteşte despăgubirile

Problema despăgubirilor de război este una simplă - dacă o ţară a provocat un război, dacă ea a atacat o altă ţară, dacă a ucis mulţi cetăţeni, a ruinat şi jefuit o altă ţară atunci trebuie să plătească pentru asta, a declarat vineri preşedintele polonez Andrzej Duda.

Share

Rl online 0 comentarii

18.05.2018 - 14:05

Şeful statului polonez a făcut aceste comentarii în cursul unei vizite de cinci zile în SUA, începută miercuri.

În calitate de preşedinte al ţării care a preluat, la 1 mai, preşedinţia Consiliului de Securitate al ONU, Andrzej Duda a prezidat joi, la sediul din New York al ONU, o dezbatere la nivel înalt privind rolul dreptului internaţional în menţinerea păcii şi a securităţii.

În intervenţia sa, el a abordat şi chestiunea despăgubirilor de război din partea Germaniei.

Şeful statului polonez a susţinut că 'legea nu poate fi un instrument contra justiţiei', în opinia sa legea trebuind să fie o 'forţă de susţinere' pentru cei care caută dreptatea. ''Aceasta se aplică în mod specific unor probleme precum compensaţiile pentru pierderile istorice'', a subliniat Andrzej Duda.

Comentarii

loading...