Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Președintele Maduro (Foto: Crux Now)

Președintele Maduro al Venezuelei spune că a ajuns la capătul răbdării în relația cu SUA

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat vineri că a ajuns la capătul răbdării faţă de SUA, după ce Washingtonul a anunţat sancţiuni împotriva a patru generali venezueleni, activi sau în retragere, informează sâmbătă AFP citată de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.01.2018 - 19:25

"Răbdarea mea faţă de guvernul imperialist al lui Donald Trump este la limită", a declarat Maduro într-un discurs radiotelevizat, criticând "un guvern agresor".

Potrivit preşedintelui Maduro, aceste noi sancţiuni şi alte sancţiuni deja impuse Caracasului constituie "un şantaj" din partea Washingtonului.

"Ei ne trimit un mesaj: vom continua să vă sancţionăm până când nu veţi da ascultare guvernului SUA şi atunci vom ridica sancţiunile", a spus Maduro. "A da ascultare? Acestei armate? Gata, punct", a declarat el.

Ministrul de externe venezuelean, Jorge Arreaza, a criticat de asemenea sancţiunile americane. Armata venezueleană, a scris el pe contul său de Twitter, "nu se va supune niciodată unei puteri străine şi cu atât mai puţin forţelor imperialiste şi belicoase ale guvernului suprematist al lui Donald Trump".

Departamentul Trezoreriei al Statelor Unite a anunţat vineri sancţiuni împotriva a patru generali venezueleni, pe motiv de corupţie şi implicare în represiuni sub regimul preşedintelui Nicolas Maduro, informează AFP.

Secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, citat într-un comunicat al instituţiei, a declarat că noile sancţiuni "subliniază hotărârea Statelor Unite de a-i face răspunzători pe Maduro şi alte persoane implicate în corupţia din Venezuela". Oficialul american a mai apreciat că preşedintele venezuelean şi apropiaţii acestuia continuă să îşi pună propriile interese mai presus de ale poporului lor.

Comentarii

loading...