Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Președintele Macron dorește relansarea dialogului cu Rusia

Președintele Franței "vrea relansarea dialogului cu Rusia", a declarat, într-un interviu televizat, ambasadoarea Franței la București, Michèle Ramis.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 19.07.2020 - 17:13

Președintele Emmanuel Macron "vrea relansarea dialogului cu Rusia" și dorește ca acest dialog să nu fie doar unul "de complezență", a declarat, într-un interviu acordat postului de televiziune Digi 24, Michèle Ramis, ambasadoarea Franței la București.

"Rusia trebuie să fie în mediul său, trebuie să fie actor în rezolvarea acestor crize, deci noi credem că absenţa dialogului cu Rusia nu a dus la condiţii de securitate mai bune, dimpotrivă. Noi credem că absenţa dialogului a dus la creşterea potenţialului crizei", a specificat ambasadoarea Michèle Ramis.

Potrivit acesteia, ideea de a se relua dialogul cu Rusia nu este doar a președintelui Macron ci este împărtășită și de liderii altor state membre ale UE. Dialogul cu Rusia ar trebui să fie reluat nu doar între Rusia și alte țări, ci și între Rusia și UE, consideră partea franceză.

Amintim că, acum trei săptămâni, preşedintele Emmanuel Macron a anunţat că va efectua în curând o vizită în Rusia.

Comentarii