10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Macron deschide Conferința pentru viitorul Europei, la Strasbourg

Președintele Macron deschide Conferința pentru viitorul Europei, la Strasbourg

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va deschide Conferința pentru viitorul Europei, care se desfășoară duminică, 9 mai 2021, la Strasbourg.

Evenimentul de lansare a Conferinței privind viitorul Europei va avea loc la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, cu ocazia Zilei Europei, 9 mai, a anunțat Parlamentul European. Evenimentul se desfășoară între orele 14:00 – 15:30 (15:00 – 16:30 orele României).

Evenimentul include un discurs de bun venit din partea președintelui Franței, Emmanuel Macron, discursuri rostite de președinții David Sassoli și Ursula von der Leyen și de prim-ministrul Costa, reprezentând instituțiile UE, precum și scurte intervenții ale copreședinților Comitetului executiv al Conferinței.

“De asemenea, sunt prevăzute contribuții din partea cetățenilor și a societății civile prin intermediul conexiunii video, precum și intervenții muzicale ale violonistului Renaud Capuçon și a Cvartetului Karski și conexiuni cu evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europei în toate statele membre”, a anunțat Parlamentul European.

27 de studenți Erasmus din toate statele membre vor fi prezenți în hemiciclul Parlamentului European, iar aproximativ 300 de cetățeni invitați să participe de la distanță vor fi prezenți prin intermediul unor ecrane TV de mari dimensiuni.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Doliu în fotbalul românesc! A murit o legendă a Universității Craiova

Florin Oprea, portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu de campioană a României în sezonul 1973-1974, a decedat astăzi, la 76 de...
00:00:32

Rishi Sunak a anunțat sprijin suplimentar pentru Ucraina în cadrul vizitei sale în Polonia

Liderul britanic Rishi Sunak a sosit marți la Varșovia pentru discuții cu premierul polonez Donald Tusk și cu șeful NATO Jens Stoltenberg, care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă