Foto: Arhivă

Președintele Macron deschide Conferința pentru viitorul Europei, la Strasbourg

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va deschide Conferința pentru viitorul Europei, care se desfășoară duminică la Strasbourg.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 09.05.2021 - 10:39

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va deschide Conferința pentru viitorul Europei, care se desfășoară duminică, 9 mai 2021, la Strasbourg.

Evenimentul de lansare a Conferinței privind viitorul Europei va avea loc la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, cu ocazia Zilei Europei, 9 mai, a anunțat Parlamentul European. Evenimentul se desfășoară între orele 14:00 - 15:30 (15:00 - 16:30 orele României).

Evenimentul include un discurs de bun venit din partea președintelui Franței, Emmanuel Macron, discursuri rostite de președinții David Sassoli și Ursula von der Leyen și de prim-ministrul Costa, reprezentând instituțiile UE, precum și scurte intervenții ale copreședinților Comitetului executiv al Conferinței.

"De asemenea, sunt prevăzute contribuții din partea cetățenilor și a societății civile prin intermediul conexiunii video, precum și intervenții muzicale ale violonistului Renaud Capuçon și a Cvartetului Karski și conexiuni cu evenimentele organizate cu ocazia Zilei Europei în toate statele membre", a anunțat Parlamentul European.

27 de studenți Erasmus din toate statele membre vor fi prezenți în hemiciclul Parlamentului European, iar aproximativ 300 de cetățeni invitați să participe de la distanță vor fi prezenți prin intermediul unor ecrane TV de mari dimensiuni.

Comentarii