9.3 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Guatemalei, testat pozitiv cu coronavirus

Președintele Guatemalei, testat pozitiv cu coronavirus

Chiar dacă, într-o cuvântare televizată, adresată națiunii, Giammattei părea vizibil afectat, respirând greu, președintele a anunțat că „simptomele sunt foarte ușoare. Până în prezent, am doar dureri la nivelul corpului, ca o răceală urâtă”. ”Nu am febră, am un pic de tuse ”, a spus președintele, adăugând faptul că în perioada următoare se va preocupa să ”lucreze de acasă”.

Giammattei, în vârstă de 64 de ani, are scleroză multiplă și folosește bastoane pentru a se deplasa. Biroul de presă al guvernului a anunțat că Giammattei „se va izola de orice activitate publică, astfel încât toate comunicările vor fi efectuate de la distanță”.
Anunțul a venit în aceeași zi în care țara și-a redeschis frontierele și zborurile internaționale după o închidere de șase luni din cauza pandemiei de coronavirus.
Ministerul Sănătății din țară a declarat că străinii care doresc să intre în Guatemala vor trebui să prezinte un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrare.
Guatemalezii care se întorc în țara lor și copiii sub 10 ani nu ar fi supuși cerinței de testare.

Toți cei care intră sau pleacă au doar obilgația de a purta măști de față.
Guatemala și-a închis aeroporturile și granițele cu Mexic, Belize, Honduras și El Salvador pe 16 martie. Țara de 16 milioane are peste 83.600 de cazuri confirmate de coronavirus și 3.036 de decese.

Cele mai citite

Occidentul deplânge victoria electorală a lui Putin, China și India promit legături mai strânse

Guvernele occidentale s-au aliniat luni pentru a condamna victoria zdrobitoare a lui Vladimir Putin în alegeri, pe care au calificat-o drept nedreaptă și nedemocratică,...

Aproximativ 300 de funcţionari publici, în grevă de avertisment la Vâlcea

Reînceperea acțiunilor de protest ale aproximativ 300 de funcționari din primăriile rurale din județul Vâlcea a adus din nou în prim-plan nemulțumirile acestora față...

“Piedone nu este primul în București, sondajele sunt manipulate”, estimează rectorul SNSPA

Candidatul Cristian Popescu Piedone nu este, în mod real, principalul favorit în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei, estimează rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Rectorul SNSPA...
Ultima oră
Pe aceeași temă