16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele german va face o vizită în California în iunie

Preşedintele german va face o vizită în California în iunie

Scopul principal al călătoriei este deschiderea pentru public a casei în care scriitorul german exilat Thomas Mann a locuit într-o suburbie a oraşului Los Angeles, a precizat miercuri biroul de presă al preşedinţiei de la Berlin.

Casa în care a trăit familia scriitorului în timpul exilului american între 1942 şi 1952 a fost achiziţionată de guvernul german cu 13 milioane de dolari în 2016 pentru a împiedica să fie demolată.

Steinmeier a denumit vila din Pacific Palisades ”Casa Albă a Exilului”.

Se intenţionează ca ea să devină un spaţiu pentru diverse reuniuni. Casa Thomas Mann va găzdui, de asemenea, oameni de ştiinţă bursieri.

Cu prilejul deplasării în California, preşedintele german va face o vizită şi în Silicon Valley, unde va discuta despre digitalizare şi viitorul locurilor de muncă.

Înainte de a deveni preşedinte, rol în cea mai mare parte ceremonial, social-democratul Steinmeier a condus diplomaţia germană. În timpul campaniei electorale din SUA, el l-a calificat pe candidatul republican Donald Trump drept un ‘predicator al urii’.

”La momentul respectiv era vorba despre o campanie electorală în SUA pe care nu doar eu, în fostul meu rol, am considerat-o îngrijorătoare. Astăzi este important pentru noi faptul că preşedintele Trump este preşedintele democratic ales al Statelor Unite”, a declarat ulterior Steinmeier.

Cancelarul german Angela Merkel are programată vineri o întâlnire cu preşedintele american la Washington.

Cele mai citite

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă