27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreşedintele filipinez Rodrigo Duterte se gândeşte să demisioneze

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte se gândeşte să demisioneze

Într-un discurs rostit în faţa unor oameni de afaceri şi antreprenori, Duterte a afirmat că le-a spus recent oficialilor din armată şi poliţie: “Băieţi, vreau să ştiţi că mă gândesc să renunţ pentru că sunt obosit”.

“Nu sunt supărat pe nimeni”, a adăugat el. “Lupta mea împotriva mitei şi a corupţiei pare a fi nesfârşită şi a contaminat aproape toate birourile şi departamentele guvernamentale”.

Nu este prima dată când Duterte a spus că va demisiona din funcţia de preşedinte, notează sursa citată.

El a declarat în repetate rânduri că va demisiona dacă nu va reuşi să rezolve problema drogurilor ilegale din ţară, sau odată ce Filipinele vor trece la o formă federală de guvernare de la actualul sistem prezidenţial.

Duterte şi-a exprimat frustrarea după ce a anunţat că a aprobat demiterea şi încarcerarea unui oficial de la Academia Militară filipineză pentru delapidarea a 15 milioane de pesos (283.000 de dolari) indemnizaţii de cadet.

Luni, Duterte a demis şi a dispus trimiterea în faţa Curţii Marţiale a 20 de oficiali şi angajaţi ai armatei în legătură cu presupuse achiziţii ilegale la un spital al forţelor armate.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...
Ultima oră
Pe aceeași temă