14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele filipinez despre nevaccinați: „Nu-mi pasă dacă muriți”

Președintele filipinez despre nevaccinați: „Nu-mi pasă dacă muriți”

Președintele filipinez, Rodrigo Duterte aruncă bomba: „Nu-mi pasă dacă muriți”. Este vorba despre persoanele care refuză să se imunizeze împotriva Covid.

„Pentru cei care nu vor să se vaccineze, ei bine, nu pot să spun decât atât: nu-mi pasă dacă muriți”, a spus președintele din Filipine.

Totodată, Duterte i-a amenințat pe nevaccinați că dacă ies din case trimite poliția după ei să îi trimită înapoi.

„Vă avertizez, nu ieșiți din case. Dacă ieșiți, le voi spune polițiștilor să vă trimită înapoi. Veți fi însoțiți acasă, pentru că răspândiți virusul”, a afirmat președintele filipinez.

Nu este prima dată când oficialul are reacții ieșite din comun. În luna iunie, de exemplu, Duterte i-a amenințat cu închisoarea pe cei care refuză vaccinarea.

„Voi alegeți, vaccin sau închisoare. Nu mă înțelegeți greșit, țara este în criză. Sunt exasperat că filipinezii nu ascultă ce le spune guvernul”, spunea atunci liderul filipinez.

Capitala filipineză intră în lockdown

Rodrigo Duterte a aprobat, vineri, instituirea unui lockdown în capitala Manila, ca parte a eforturilor de a opri răspândirea infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului și de a reduce astfel presiunea asupra sistemului sanitar, potrivit Reuters.

Regiunea capitalei, care include 16 orașe învecinate, cu o populație totală de peste 13 milioane de locuitori, va fi în carantină în perioada 6-20 august, potrivit unui anunț al purtătorului de cuvânt al președintelui.

„Delta s-a răspândit deja peste tot în regiunea metropolitană Manila”, a spus Benjamin Abalos, președintele consiliului primarilor din regiune, precizând că măsura instituirii carantinei este una adecvată.

Oficialul a adăugat că primarii își propun să crească numărul vaccinărilor zilnice de la 150.000 la 250.000.

Doar 7% din populația de 110 milioane de locuitori din Filipine a primit vaccinul anti-COVID-19 până acum, potrivit Reuters. Întârzierile în aprovizionarea cu ser anti-COVID-19 au dus la scăderea ritmului imunizărilor în unele zone ale țării.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Rectorul Universității din București limitează numărul notelor de 9 și 10 ce pot fi acordate studenților

În facultățile Universității din București (UB), la programele de studii de nivel licență, nu se vor putea acorda mai puțin de 5% și nu...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă