15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalPreședintele Donald Trump intenționează să reînvie mitingurile din campanie!

Președintele Donald Trump intenționează să reînvie mitingurile din campanie!

Echipa de campanie a lui Trump intenționează să ia o cale mai puțin tradițională pentru provocarea rezultatelor alegerilor. Președintele Trump intenționează să susțină mitinguri la scară largă, care au reprezentat o constantă distinctivă a președinției sale, acestea se vor concentra pe „litigiile sale în curs”, pe măsură ce contestă rezultatele alegerilor de săptămâna trecută.
 
Potrivit unui raport al lui Axios și confirmat de Fox News, campania lui Trump intenționează să ia o cale mai puțin tradițională pentru a contesta rezultatele alegerilor, inclusiv organizarea „unei serii de mitinguri Trump” axate pe eforturile juridice în curs în numeroase state din întreaga țară.
 
Împreună cu mitingurile, Trump intenționează, de asemenea, să folosească necrologii ale unor persoane care ar fi votat, dar care sunt de fapt moarte, ca dovadă a fraudei electorale pe care o susține. Campania trimite, de asemenea, echipe de numărătoare în Georgia, Arizona și Pennsylvania.

Citește și The SUN – Un card Trump ,,Ridică-te pentru oamenii care te aleg!”

Trump a promis acțiuni în justiție în zilele următoare, întrucât a refuzat să-și recunoască înfrângerea în fața lui Biden, organizând și o strângere de fonduri pentru a ajuta la finanțarea oricărei lupte în instanță. Trump și echipa sa de campanie au adus acuzații de fraudă electorală pe scară largă în Pennsylvania și alte state care au mers în favoarea lui Biden.
 
În ciuda acestor eforturi, asistenții și aliații lui Trump au recunoscut în privat că luptele legale ar împiedica – în cel mai bun caz – inevitabilul, iar unii au avut rezerve profunde cu privire la încercările președintelui de a submina credința în vot. Dar au spus că Trump și un grup de aliați au urmărit să-și păstreze baza loială de susținători de partea sa chiar și în înfrângere.
 
Nu au existat niciodată alegeri prezidențiale în care a fost pretinsă o astfel de fraudă.
La câteva momente după ce AP l-a dat câștigător pe Biden, avocatul lui Trump, Rudy Giuliani, declara în Philadelphia, înconjurat de o mână de observatori ai sondajelor că aceștia au fost ținuți prea departe pentru a verifica eventualele inexactități. Se întâmplă ceva putred, a spus el.
 
„Nu avem de unde să știm, pentru că am fost privați de dreptul de a inspecta buletinele de vot”, a spus el.
 
Duminică, Giuliani a spus că două procese suplimentare sunt în curs de elaborare, pe lângă litigiile existente în Pennsylvania.
Până la sfârșitul acestei săptămâni, Giuliani a prezis că ar fi intentat „patru sau cinci” procese, cu un total de alte 10 posibile. Avocații republicani au planificat o conferință de presă luni pentru a anunța litigii suplimentare.
 
Frauda electorală este extrem de rară și, atunci când se întâmplă, oamenii sunt în general prinși și urmăriți penal și nu schimbă rezultatul alegerilor
 
Oficialii campaniei Trump au susținut, de asemenea, că peste 21.000 de voturi au fost pe numele morților din Pennsylvania. Afirmațiile provin dintr-un proces al unui grup juridic conservator împotriva secretarului de stat, acuzând-o că ar fi inclus în mod greșit aproximativ 21.000 de rezidenți presupuși morți pe listele electorale.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă