14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInternaționalPreședintele din Filipine acuză UE că împiedică vânzarea de vaccin anti -...

Președintele din Filipine acuză UE că împiedică vânzarea de vaccin anti – Covid către țara lui

Președintele Republicii Filipine, Rodrigo Duterte, acuză UE că împiedică vânzarea de vaccin anti – Covid către țara lui, pentru a rămâne mai multe doze disponibile pentru Uniunea Europeană.

Liderul din Filipine a fost întrebat de ce țara lui are întârzieri în campania de vaccinare. Drept răspuns, Rodrigo Duterte a susținut că UE blochează vânzarea de vaccin către Filipine, cu scopul de a putea vaccina, cu prioritate, cetățeni din Uniunea Europeană.

Deși Filipine are bani pentru a cumpăra vaccin, “nu suntem la fel de puternici ca UE”, a susținut Rodrigo Duterte.

Vaccinul pe care l-ar aștepta liderul din Filipine este cel european, produs de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunţase, cu o zi înainte, că Republica Filipine va primi 44 de milioane de doze de vaccin anti – Covid prin intermediul programului COVAX.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă