Președintele ales al SUA, Joe Biden, s-a vaccinat în direct

Preşedinte ales al SUA, Joe Biden, a fost vaccinat luni, în direct la televiziune, cu a doua doză de ser imunizant împotriva COVID-19, într-un spital din Delaware, relatează AFP şi Reuters.

Share

Romania libera 0 comentarii

Actualizat: 11.01.2021 - 21:39

„Prioritatea mea numărul unu este de a face în aşa fel încât vaccinul să fie injectat în braţele oamenilor cât de rapid posibil", a declarat cu acest prilej viitorul preşedinte democrat.

Biden a fost vaccinat de Ric Cuming, asistent șef executiv la spitalul Christiana Care din Newark, Delaware, potrivit echipei de tranziție a lui Biden.

Vaccinarea președintelui ales vine cu o săptămână înainte ca acesta să depună jurământul drept următorul președinte al Statelor Unite. Pandemia de COVID-19 continuă să devasteze națiunea Statele Unite. Peste 374.500 de americani au murit de virus începând de luni după-amiază, iar cazurile cresc rapid în toată țara.

Biden a primit prima doză de vaccin luna trecută în direct la televiziunea națională. Președintele ales și-a exprimat încrederea în vaccin și i-a încurajat pe americani să și-l administreze imediat ce acesta devine disponibil pentru ei.

 

Comentarii