Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Presa din Rusia este de părere că Theresa May ''a otrăvit'' relaţiile cu Moscova

Presa rusă o pune la colţ joi pe şefa guvernului britanic Theresa May, pe care o acuză că a 'otrăvit' relaţiile cu Moscova, după anunţul Londrei privind instituirea unei serii de sancţiuni împotriva Rusiei ca represalii la otrăvirea unui fost spion la Salisbury.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2018 - 07:59

'Theresa May a otrăvit relaţiile între Moscova şi Londra', titrează cotidianul Nezavisimaia Gazeta, în timp ce oficiosul Rossiiskaia gazeta denunţă o 'reacţie neurotoxică' a şefei guvernului britanic, care a ales 'calea confruntării cu Moscova'.

'Criza în relaţiile dintre Moscova şi Londra a atins un nou nivel', constată la rândul său cotidianul economic Kommersant, potrivit căruia autorităţile britanice 'caută răspunsuri toxice' la otrăvirea fostului spion rus.

'Theresa May a încercat să acuze Rusia de toate relele în discursul său în faţa parlamentului' (miercuri), susţine tabloidul Komsomolskaia pravda.

Potrivit semioficiosului Izvestia, Rusia va 'răspunde cel puţin într-o manieră simetrică la expulzarea celor 23 de diplomaţi ruşi'. 'Dar reacţia rusă ar putea fi şi mai globală', afirmă ziarul, citând surse diplomatice. 'Pregătiţi-vă de răspuns!', avertizează publicaţia.

Cotidianul popular Moskovski Komsomoleţ anticipează 'o lungă perioadă de îngheţ' în relaţiile ruso-britanice, dar 'Rusia se poate descurca cu toate acestea cu capul sus'.

Theresa May a anunţat miercuri o serie de sancţiuni împotriva Rusiei, între care expulzarea a 23 de diplomaţi şi îngheţarea relaţiilor bilaterale la cel mai înalt nivel, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru otrăvirea - pe teritoriu britanic - a fostului spion Serghei Skripal (66 de ani) şi a fiicei sale Iulia (33 de ani) cu un agent neurotoxic de uz militar din categoria 'Noviciok'.

Diplomaţia rusă a calificat aceste sancţiuni drept o 'provocare brutală fără precedent', potrivit AFP, citată de AGERPRES.

Comentarii