0.3 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeInternaționalPresa britanică relatează despre vizita de 5 zile în România a regelui...

Presa britanică relatează despre vizita de 5 zile în România a regelui Charles

Regele Charles va rata vizita prințului Harry la Londra săptămâna viitoare, deoarece pleacă într-o excursie de cinci zile în Transilvania, notează Dailymail.

Prințul Harry se va întoarce la Înalta Curte la începutul lunii viitoare, după ce a dat în judecată Mirror Group Newspapers (MGN) pentru acuzații de piraterie telefonică.

Monarhul deține cel puțin 10 proprietăți în România și a devenit o tradiție anuală ca Charles să-și petreacă vacanțele în România.

În trecut, Charles a vorbit cu drag despre România și despre timpul petrecut în Munții Carpați, spunând că pământul este „în sângele lui”.

Charles are legături familiale cu Transilvania, despre care se crede că este un descendent al lui Vlad Țepeș – cunoscut și sub numele de Vlad Dracula – care susținea că a ucis 23.000 de oameni în timpul luptelor împotriva Imperiului Otoman.

În regiune s-a născut și a crescut și stră-stră-străbunica maternă a monarhului, Klaudia Rhedey.

Klaudia, vorbitoare de limba maghiară, s-a căsătorit apoi cu regalitatea germană și era cunoscută drept Prințesa de Teck. Nepoata ei, regina Maria din Teck, a fost soția lui George al V-lea și străbunica lui Carol.

Regele Charles este așteptat vineri, 2 iunie, la palatul Cotroceni, unde va avea o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

CSO Voluntari, în „sferturile” Cupei Challenge

Formația feminină de volei CSO Voluntari 2005 s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Challenge, după ce a surclasat echipa sârbă ZOK Ub...

Marii favoriți la prezidențiale: Geoană, Ciolacu, Șoșoacă. Senatoarea independentă este înaintea lui George Simion

Cel mai recent sondaj realizat de INSCOP aduce o surpriză în privința preferințelor electorale ale românilor. Conform acestui sondaj, senatoarea independentă Diana Șoșoacă a urcat...

George Simion atac la politicienii români europeni: Nu s-au preocupat de drepturile românilor cum ar fi trebuit

Preşedintele AUR, George Simion, susţine că, până acum, politicienii care au reprezentat ţara la nivel european "nu s-au preocupat de drepturile românilor cum ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă