Premierul polonez promite că reforma Justiției va continua

Polonia va continua reforma sistemului său de justiţie şi va reduce timpul de soluţionare a proceselor, a declarat marţi prim-ministrul Mateusz Morawiecki, prezentând în parlament priorităţile Guvernului său pentru cel de-al doilea mandat, transmite dpa.

Share

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

19.11.2019 - 13:41

'Cetăţenii au dreptul la instanţe eficiente', a subliniat Morawiecki în faţa membrilor legislativului.

Referindu-se aparent la acuzaţiile conform cărora justiţia poloneză a pierdut din independenţă în urma reformelor introduse de partidul său Lege şi Justiţie (PiS), Mateusz Morawiecki a argumentat că, în Franţa şi Spania, parlamentele au influenţă asupra numirilor în justiţie.

El a citat de asemenea un exemplu din Germania, afirmând că un membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU) conduse de cancelarul Angela Merkel 'fusese numit vicepreşedinte al Tribunalului Constituţional Federal'.

'Se plânge opoziţia din aceste ţări instituţiilor internaţionale că nu există stat de drept (în statele respective)?', a întrebat Morawiecki.

Independenţa justiţiei este importantă, dar 'nu implică lipsa de responsabilitate', a mai afirmat premierul polonez în acelaşi discurs.

Comentarii