7.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăInternaționalPremierul Netanyahu este interogat în două dosare de corupție

Premierul Netanyahu este interogat în două dosare de corupție

Anchetatorii au sosit la reşedinţa oficială a prim-ministrului israelian, de la Ierusalim, puţin înainte de ora locală 09:00 (07:00 GMT) pentru un nou interogatoriu, care de obicei durează câteva ore.

Într-una dintre anchete, care este aproape de încheiere, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la personalităţi foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi un producător de la Hollywood, Arnon Milchan.

Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari. Milchan, vechi prieten al premierului, a fost la rândul său interogat în septembrie.

Cea de-a doua anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yediot Aharonot pentru o acoperire mediatică favorabilă din partea cotidianului israelian.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Măsura limitării adaosului comercial la alimentele de bază, prelungită până la finalul anului

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care permite prelungirea plonării prețurilor la 17 produse agricole și alimentare de bază până la 31...

Cum să accesezi finanțare rapidă pentru proiectele tale de business

Ca businessman, știi că rapiditatea deciziilor este la fel de importantă ca alegerea lor, pentru alinierea cu obiectivele organizaționale și cu planurile de dezvoltare...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă