-0.3 C
București
marți, 31 ianuarie 2023
AcasăInternaționalPremierul croat își dorește ca PPE să conducă Europa

Premierul croat își dorește ca PPE să conducă Europa

Premierul croat Andrej Plenkovic a afirmat sâmbătă, la reuniunea informală a liderilor PPE (Partidul Popular European) de la Atena, că acest grup politic trebuie să conducă Europa în perioada complicată care urmează, se arată într-un comunicat al formaţiunii sale, Uniunea Democrată Croată (HDZ), transmite agenţia de presă croată HINA.

La reuniune au luat parte preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European Roberta Metsola, preşedintele PPE Manfred Weber, preşedinţii Ciprului şi României, Nicos Anastasiades şi respectiv Klaus Iohannis, premierul slovac Eduard Heger, cancelarul austriac Karl Nehammer, vicepremierul italian Antonio Tajani, preşedintele CDU (Uniunea Creştin Democrată germană) Friedrich Merz şi alţi oficiali şi lideri de formaţiuni din PPE.

Premierul croat vrea ca PPE să conducă Europa, acesta dorind sș-și păstreze majoritatea în Parlamentul European în 2024

PPE şi-a exprimat sprijinul clar pentru Ucraina, afirmând că UE trebuie să continue să acorde asistenţă acestei ţări, şi a discutat despre pregătirile partidelor membre pentru alegerile pentru Parlamentul European din 2024, la care va încerca să-şi păstreze majoritatea.

„Fiind cel mai puternic grup politic, PPE are marea responsabilitate de a da dovadă de leadership şi de a le sta alături cetăţenilor şi mediului de afaceri în vremuri de criză”, notează comunicatul de presă, potrivit agerpres.ro.

Premierul croat a subliniat în discursul său că, în această perioadă de provocări pentru Europa şi cetăţenii săi, PPE trebuie să se plaseze în fruntea căutării de soluţii pentru diminuarea presiunii inflaţiei şi asigurarea unor preţuri ale energiei suportabile, precum şi a resurselor de energie şi alimente.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bogdan Aurescu: România va relua în 2023 misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice

România urmează să își reia, în 2023, participarea la misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice, a spus ministrul de Externe Bogdan Aurescu...

Bogdan Aurescu: România va relua în 2023 misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice

România urmează să își reia, în 2023, participarea la misiunile de poliție aeriană din regiunea Mării Baltice, a spus ministrul de Externe Bogdan Aurescu...

Ambasadarul ucrainean în Germania face presiuni pentru avioanele de luptă împotriva Rusiei

Ambasadorul ucrainean în Germania, Oleksii Makeiev, a subliniat luni cât de importante sunt avioanele de luptă în războiul împotriva Rusiei, informează dpa. "Încă nu am...
Ultima oră
Pe aceeași temă