Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Boyko Borisov (Foto: magnanews.ro)

Premierul Borisov respinge criticile la adresa Bulgariei, motivând că "peste tot există corupţie"

Premierul Bulgariei, Boiko Borisov, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, a susținut joi că Bulgaria este pregătită să se integreze parţial, dar 'imediat', în spaţiul Schengen, informează AFP citată de Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.02.2018 - 07:45

Boiko Borisov conduce Guvernul de la Sofia din mai 2017, acesta fiind al treilea mandat de premier pe care îl deține.

Borisov a explicat, vineri, că integrarea Bulgariei în Schengen se poate face mai întâi prin eliminarea controalelor la frontierele aeriene şi maritime.

Pe de altă parte, premierul Bulgariei a calificat drept incorecte reproşurile privind corupţia din ţara sa, motivând că 'peste tot există corupţie'.

Borisov a mai spus că este împotriva unei intrări în etape în spaţiul de liberă circulaţie Schengen, modalitate prin care ar fi amânată pentru mai târziu problema eliminării controalelor la frontierele terestre. Germania în special este favorabilă unei astfel de integrări în etape.

România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile tehnice pentru admiterea în Schengen, dar unele state, precum Olanda, se opun primirii lor în acest spaţiu de liberă circulaţie, invocând faptul că ele ar trebui să facă mai multe progrese în lupta împotriva corupţiei pentru a-şi proteja astfel frontierele în mod eficient.

'Prietenii noştri olandezi ar trebui să aprobe (eliminarea controalelor la) frontierele aeriene şi maritime ale Bulgariei şi României. Şi să lase chestiunea frontierelor terestre pentru mai târziu', atunci când criza provocată de valul de migranţi se va mai atenua, a argumentat premierul bulgar în faţa presei, cu ocazia unei reuniuni informale a miniştrilor de externe din statele UE.

Totuşi, el a estimat că Bulgaria îndeplineşte de mult timp toate criteriile pentru o integrare completă în spaţiul Schengen.

'Bulgaria şi-a asumat angajamentul de a proteja frontierele externe şi o face perfect', a subliniat Borisov, amintind de gardul de sârmă ghimpată ridicat de-a lungul celor 270 de kilometri ai frontierei terestre cu Turcia, unde în plus a fost consolidat dispozitivul uman de supraveghere a acestei graniţe care este şi graniţa externă a UE.

Cât despre reproşurile privind corupţia în Bulgaria, el s-a declarat joi 'iritat, pentru că nu este corect', estimând că 'peste tot există corupţie', nu doar în Bulgaria.

 

Comentarii

loading...