21.5 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalPremierul Boris Johnson: „Marea Britanie se descurcă mai bine decât anul trecut”

Premierul Boris Johnson: „Marea Britanie se descurcă mai bine decât anul trecut”

Premierul din Marea Britanie, Boris Johnson, a anunțat într-un discurs de final de an că țara „se descurcă mai bine decât anul trecut”. Johnson a profitat de ocazie pentru a-i îndemna pe cei nevaccinati să se imunizeze.

oris Johnson a lansat un mesaj de Anul Nou către public, spunând că „poziția noastră din 31 decembrie este incomparabil mai bună decât anul trecut”. În discursul său, prim-ministrul britanic i-a îndemnat pe oameni să se vaccineze anti-Covid-19 pentru a-i încuraja și pe alții să se prezinte pentru injecțiile lor de rapel.

Boris Johnson susține că Marea Britanie o duce considerabil mai bine

Dar prim-ministrul insistă că țara se află într-o poziție mai bună decât anul trecut, în ciuda anxietăților din față cu privire la varianta contagioasă Omicron.

„Există un motiv, un motiv primordial, pentru care Regatul Unit a reușit să mențină cea mai deschisă economie și societate dintre orice economie europeană majoră. Și asta pentru că poporul britanic a răspuns eroic, voluntar și în număr aproape incredibil la apelul de a se vaccina”, a spus Johnson.

Infecțiile cu Covid-19 au crescut la nivel mondial, iar țările lumii se confruntă cu cazuri record. Numărul mediu de cazuri zilnice în SUA a crescut la peste 258.000 – cu peste 8.000 mai mult decât recordul anterior stabilit în ianuarie anul trecut. De asemenea, în Marea Britanie au fost raportate peste 188.000 de cazuri în 24 de ore.

Peste 47 de milioane de britanici sunt vaccinați cu doza completă, dintr-un total de 133 de milioane de doze administrate. Cu 70% din populație vaccinată, Marea Britanie a relaxat restricțiile anti-Covid. Cu toate acestea, festivitățile de Anul Nou au fost anulate la Londra.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Războiul Rusia – Ucraina. Patriarhul Moscovei susține că un rus care moare în Ucraina e iertat de toate păcatele

Dacă un militar rus moare în "operațiunea specială" din Ucraina, acest sacrificiu "spală toate păcatele pe care o persoană le-a făcut", susține patriarhul Moscovei,...

AFACEREA LIDO: Administratorul special numit de Ministerul Turismului și-a depus mandatul

Planurile Ministerului Turismului și Antreprenoriatului de salvare a companiei Lido SA din fața falimentului sunt puse la grea încercare, după ce administratorul special și-a...

Președinții PSD și PNL, Ciolacu și Ciucă, fac împreună o vizită în Japonia

Doi oficiali români de rang înalt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, fac, împreună, o vizită în Japonia. Marcel Ciolacu este președinte PSD și al Camerei...
Ultima oră
Pe aceeași temă