Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Echipa de ucigași a adus și o sosie a lui Khashoggi ca să inducă în eroare autoritățile

Premeditare! Dublura lui Khashoggi a ieșit din Consulatul saudit

Turcia a promis că va da toate detaliile despre uciderea jurnalistului disident Jamal Khashoggi în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, însă ziarele proguvernamentale deja au acoperit cazul, conform unor surse apropiate anchetei.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 23.10.2018 - 13:56

Cel mai nou amănunt a fost legat de premeditarea uciderii jurnalistului. În sprijinul acestei ipoteze se arată că un medic patolog a fost inclus în echipa de 15 persoane sosită la Istanbul pentru a-l lua în primire pe Khashoggi când s-a dus la Consulat pentru a ridica un document necesar căsătoriei cu o turcoaică, faptul că personalului turc ce deservea Consulatul i s-a dat liber în perioada programării lui Khashoggi, iar pe camerele de securitate se vede un bărbat îmbrăcat în hainele jurnalistului, care iese din Consulat pe ușa din spate, ia un taxi, după care e văzut în faimoasa moschee Sultan Ahmed, apoi într-o baie publică, de unde a ieșit cu alte haine.

 

Acesta a fost identificat ca fiind Mustafa al-Madani, ce venise cu echipa de 15 saudiți ce trebuia să-l convingă pe jurnalistul disident să se întoarcă acasă, după cum arată versiunea oficială a Arabiei Saudite.

Dublura trebuia să întărească declarația consulului saudit la Istanbul că jurnalistul a plecat imediat ce și-a ridicat documentul. Prezența logodnicei acestuia la intrarea principală și faptul că a alertat autoritățile că jurnalistul n-a mai ieșit din clădire a dat peste cap planul echipei de ucigași.

Arabia Saudită continuă să considere cazul „o uriașă greșeală”, susținând că nu s-a putut afla unde este trupul jurnalistului, deși au arestat 18 persoane care au avut legătură cu acest „caz”.

Practic, Prințul Coroanei, Muhamad bin Salman, a rămas fără oamenii săi de bază, ceea ce, pentru regat, este cea mai drastică sancțiune pe care o poate primi.

De acum înainte, acțiunile sale vor fi controlate de regele însuși. „Deschiderea” către democrație va fi înțeleasă corect în afară, anume că se va urma doar în sectorul economic, regatul rămânând închistat în ancestralele tradiții tribale, în care a tăia în bucăți un oponent este o datorie de onoare, nu o oroare.

Sau, cum spunea ambasadorul saudit în SUA, prințul Khalid bin Salman, fratele moștenitorului: „Să spun sincer, nu mă interesează cazul!”. Case closed!   

Comentarii

loading...