Potrivit lui Dalai Lama, Donald Trump este lipsit de 'principii morale'

Dalai Lama l-a acuzat pe preşedintele american Donald Trump că este lipsit de 'principii morale', într-un interviu acordat BBC săptămâna aceasta, informează vineri AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 28.06.2019 - 18:09

'Într-o zi spune un lucru, în alta, altceva', a declarat liderul spiritual tibetan (83 de ani) despre liderul american, apreciind că o astfel de atitudine trădează o 'lipsă de principii morale'.

'Când a devenit preşedinte, el a decretat 'America înainte de toate' (America First)! Este o eroare. America ar trebui să-şi asume o responsabilitate mondială', a adăugat laureatul Premiului Nobel pentru Pace în cursul acestui interviu difuzat joi şi înregistrat la reşedinţa sa din Dharamsala (nordul Indiei), unde trăieşte de 60 de ani.

Întrebat despre o afirmaţie a sa făcută în trecut în care se declarase deschis posibilităţii ca viitorul Dalai Lama să fie o femeie cu condiţia ca aceasta să fie 'atrăgătoare', el şi-a reiterat afirmaţia. Într-un astfel de caz, 'ea trebuie să fie mai atrăgătoare decât mine', a spus Tenzin Gyatso, cel de-al 14-lea Dalai Lama, făcând aluzie la vârsta sa.

Referitor la declaraţiile sale anterioare privind imigraţia în Europa, Dalai Lama şi-a reiterat poziţia, afirmând că numai 'unui număr limitat' de refugiaţi ar trebui să li se permită să rămână pe teritoriul european pe termen lung.

'Ţările europene ar trebui să-i ia pe aceşti refugiaţi şi să le ofere educaţie şi instruire, iar apoi scopul este ca ei să se întoarcă în ţara lor de origine', a opinat el.

'Ca întreaga Europă să devină o ţară musulmană? Imposibil. Sau o ţară africană. Este imposibil de asemenea', a afirmat Dalai Lama, invitând: 'Păstraţi Europa pentru europeni!'

Dalai Lama trăieşte în exil în India de când a fugit în 1959 din regatul său din Tibet, care a trecut sub controlul Chinei. După renunţarea în 1988 la veleităţile de independenţă a acestei regiuni din Himalaya, el militează acum pentru mai multă autonomie pentru poporul său în cadrul Republicii Populare Chineze.

Comentarii