Portugalia: Pilot de elicopter şi-a pierdut viaţa în timpul unui incendiu de pădure

Un pilot de elicopter şi-a pierdut viaţa în timpul unui incendiu de pădure în nordul Portugaliei, după ce aparatul de zbor în care se afla s-a prăbuşit în timpul unei misiuni de stingere, conform AFP

Share

Rl online 0 comentarii

06.09.2019 - 18:12

Victima aparţinea uneia dintre brigăzile Afocelca, corpul de pompieri privat care deserveşte industria de celuloză în timpul verii, şi care a intervenit la incendiu la solicitarea protecţiei civile, a precizat purtătorul de cuvânt.

"Coada elicopterului a lovit o linie de înaltă tensiune", a povestit un martor pentru postul de televiziune SIC Noticias.

Pilotul, în jur de 30 de ani, se afla singur la bordul aparatului în momentul producerii accidentului, potrivit presei locale.

Accidentul a avut loc la Sobrado, în regiunea Porto, unde 75 de pompieri au fost desfăşuraţi pentru stingerea unui incendiu, potrivit protecţiei civile.

Portugalia se află până duminică în alertă maximă în ceea ce priveşte riscul de incendii, din cauza temperaturilor ridicate.

Joi după-amiază, aproape 3.000 de pompieri, ajutaţi de 23 de aeronave, au fost desfăşuraţi în mai multe zone din ţară afectate de incendii.

Comentarii