13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPorsche nu va mai produce maşini diesel

Porsche nu va mai produce maşini diesel

Decizia vine în condiţiile în care firma mamă Volkswagen este investigată după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel (Dieselgate). De asemenea, în unele oraşe germane automobilele diesel mai vechi nu mai au voie să circule, în încercarea de a reduce poluarea.

Directorul general al Porsche, Oliver Blume, a afirmat într-un interviu acordat săptămânalului Bild am Sonntag că producătorul auto “nu demonizează tehnologia diesel, care este şi va rămâne o tehnologie de propulsie importantă”.

“Totuşi, în calitatea noastră de producători de maşini sport, am ajuns la concluzia că ne-ar plăcea ca viitorul nostru să nu mai fie legat de modelele diesel, care oricum au un rol secundar în compania noastră”, a declarat Oliver Blume, dând asigurări că actualii clienţi ai Porsche care au vehicule echipate cu motoare diesel vor fi serviţi în continuare.

Porsche nu a produs propriile sale motoare diesel, preferând să le folosească pe cele de la Audi.

“Cu toate acestea, imaginea Porsche a avut de suferit, Dieselgate ne-a provocat multe probleme, a explicat Blume.

Primul model Porsche echipat cu motor diesel a fost vândut în urmă cu aproape zece ani.

În iunie, Porsche AG a anunţat că primul său model exclusiv electric se va numit Taycan, iar anul viitor intenţionează să lanseze producţia de serie a vehiculului care va concura cu Model T de la Tesla.

Numele, anunţat de directorul general Oliver Blume la cea de-a 70-a aniversare a Porsche, înseamnă “mânz plin de viaţă” şi reflectă celebrul logo al Porsche cu un cal negru care se cabrează.

Modelul electric sport cu patru locuri, cunoscut până acum sub numele Mission E, va ieşi de pe liniile de asamblare în 2019. Va putea ajunge în 3,5 secunde la 100 de km/oră iar autonomia modelului va fi de 500 de kilometri. Preţul modelului nu a fost dat publicităţii.

Porsche a investit un miliard de euro în modernizarea principalei sale fabrici – Zuffenhausen (Stuttgart) – unde va produce primul model exclusiv electric.

Porsche a anunţat că intenţionează să-şi dubleze până în 2022 investiţiile în vehicule electrice şi hibride la peste şase miliarde de euro, în condiţiile în care firma mamă Volkswagen caută să depăşească scandalul emisiilor (Dieselgate) şi să profite de cerea pentru vehicule prietenoase cu mediul.

Porsche, un contributor important la profitul grupului Volkswagen, vrea ca până în 2025 vehiculele pe baterii să reprezinte un sfert din vânzările sale.

Cele mai citite

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...
Ultima oră
Pe aceeași temă