Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Poluarea aerului la New Delhi reduce cu 10 ani speranţa de viaţă

Un locuitor din capitala Indiei New Delhi pierde în medie 10 ani din speranţa de viaţă din cauza poluării masive a aerului în comparaţie cu longevitatea sa dacă ar respira un aer sănătos, potrivit unui nou studiu, relatează marţi AFP.

Share

Rl online 0 comentarii

20.11.2018 - 14:29

În 2016, megametropola cu 20 de milioane de locuitori a avut o concentraţie anuală de particule fine (PM2,5) de 113 micrograme pe metru cub de aer, ceea ce are drept consecinţă o reducere medie a speranţei de viaţă cu 10,2 ani, potrivit cercetărilor Institutului de Politică Energetică al Universităţii din Chicago (EPIC) publicate săptămâna aceasta.

Studiul măsoară riscul de moarte prematură începând de la speranţa de viaţă a unei persoane în cazul în care aceasta nu a fost expusă decât la nivelul de particule fine recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care cere să nu se depăşească pragul de 10 micrograme în concentraţia medie anuală.

Aceste particule fine în suspensie se pot infiltra în sânge prin plămâni. Expunerea pe termen lung la PM2,5 creşte riscul apariţiei de boli cardiovasculare şi de cancer pulmonar.

La nivel global, studiul american apreciază că poluarea atmosferică reduce speranţa de viaţă cu 1,8 ani, în medie, în 2016. Această cifră plasează poluarea ca principalul pericol pentru sănătatea umană, înainte de tutun (1, 6 ani), alcool şi droguri (11 luni) şi foarte departe de războaie şi terorism (22 de zile).

''În lume, astăzi, oamenii respiră un aer care prezintă un risc grav pentru sănătatea lor'', a declarat profesorul Michael Greenstone, director al EPIC, potrivit unui comunicat de presă.

Comentarii

loading...