Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Polonia vrea să anuleze prescrierea crimelor comuniste. Torționarii vor face închisoare

Guvernul conservator de la Varşovia vrea să abroge legea cu privire la prescrierea crimelor comise în timpul regimului comunist al Poloniei, informează, sâmbătă, agnțiile internaționale de presă citate de Agerpres.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.12.2017 - 22:39

Legea de prescriere fusese introdusă în anul 1997 de executivul de stânga aflat la acea vreme la putere în Polonia.

Actualul ministru al Justiţiei, Zbigniew Ziobro, care este şi procuror-general al Poloniei, a sesizat Tribunalul Constituţional pe subiectul dispoziţiilor din Codul Penal care dau 'garanţii de impunitate' funcţionarilor regimului comunist din perioada 1944 - 1989.

Sunt vizate infracţiuni pasibile de 5 ani de închisoare, precum torturi şi alte forme de tratament crud, inuman sau degradant, comise intenţionat de funcţionari ai poliţiei politice contra unor militanţi anticomunişti.

Potrivit lui Ziobro, autorii acestor crime au beneficiat de "omisiuni voluntare ale urmăririi în justiţie".

Comentarii

loading...