22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăInternaționalPolonia: Speolog blocat într-o peşteră din Munţii Tatra, găsit mort

Polonia: Speolog blocat într-o peşteră din Munţii Tatra, găsit mort

“Corpul unuia dintre cei doi speologi pe care îi căutam încă de sâmbătă a fost găsit”, a declarat Krzysztof Dlugopolski, din cadrul serviciilor de salvare, pentru site-ul Onet, adăugând că va oferi mai multe detalii pe parcursul zilei de vineri.

Cei doi bărbaţi au intrat săptămâna trecută în peştera Wielka Sniezna, cel mai extinsă şi mai adâncă din Polonia, alături de alţi patru speologi, care au ieşit sâmbătă şi au dat alerta după ce au fost separaţi de cei doi colegi.

Ultimul contact sonor cu cei doi speologi a avut loc sâmbătă, în jurul orei 02:00 dimineaţa, iar operaţiunile de căutare au început seara.

Un membru al echipelor de salvare a precizat la începutul săptămânii că, pe lângă riscul de înec, cei doi se confruntă şi cu cel de hipotermie, în condiţiile în care temperatura din peşteră este foarte scăzută, de 3 şi 4 grade Celsius.

Echipele de salvare au folosit explozibili pentru a încerca să-şi croiască drum printr-un coridor îngust, lung de câţiva zeci de metri – altul decât cel folosit de cei doi speologi daţi dispăruţi.

Alături de salvamontiştii polonezi, la operaţiunea de salvare participă salvamontişti slovaci, pompieri şi membri ai echipelor de salvare din sectorul minier.

Cele mai citite

Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pe regiuni, până pe 28 aprilie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza de specialitate, valabilă până pe 28 aprilie 2024. Astfel, în perioada următoare, vremea...

Inspecția Judiciară a cerut suspendarea judecătoarei care se ocupă de cazul lui Vlad Pascu

Inspecția Judiciară a trimis o propunere pentru suspendarea judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu de la Judecătoria Mangalia până la încheierea procedurilor disciplinare, în data de...

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...
Ultima oră
Pe aceeași temă