13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPoliţia nu a descoperit nicio dovadă privind un plan de atac asupra...

Poliţia nu a descoperit nicio dovadă privind un plan de atac asupra aeroportului din Stuttgart

În cursul zilei de vineri, poliţia a percheziţionat mai multe apartamente în vestul şi sud-vestul Germaniei, după ce joi seară un dispozitiv de securitate masiv a fost deplasat la aeroportul din Stuttgart.

Măsura a fost luată în urma relatărilor din presa germană privind activităţi de spionaj la aeroportul din Stuttgart.

”Cercetările nu au relevat nicio dovadă a pregătirilor pentru un atac terorist islamist”, a menţionat poliţia germană într-un comunicat.

Potrivit ministrului de interne din Baden-Wurttemberg, Thomas Strobl, camerele de supraveghere instalate pe aeroportul din Stuttgart au surprins persoane cu un comportament suspect. Acestea, care conform autorităţilor ar avea legături cu islamismul, ar fi supravegheat procedurile de verificare a pasagerilor în vederea îmbarcării.

Una dintre pistele anchetei a dus la Aachen, oraş situat în apropiere de graniţa cu Belgia şi Olanda, după ce o maşină cu numere de înmatriculare din Aachen a fost observată săptămâna trecută la aeroportul parizian ‘Charles de Gaulle’.

Poliţia germană a dat asigurări că măsurile de securitate aplicate la aeroporturi fac parte din rutină şi că astfel de ameninţări nu sunt ceva neobişnuit în această perioadă a anului.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă