15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPoliția din Berlin închide protestul împotriva restricțiilor Covid-19

Poliția din Berlin închide protestul împotriva restricțiilor Covid-19

Poliția din Berlin a închis sâmbătă un protest de masă în capitala Germaniei, împotriva măsurilor pandemice, după ce manifestanții nu au ținut seama de ordinele de a păstra distanța și de a purta măști.

Protestul a fost organizat în perioada în care focarele de coronavirus se extind în toată Europa, manifestanții fraternizând cu protestele similare de peste graniță, organizate la Paris și în alte orașe europene.

“Din păcate, nu avem altă opțiune”, a declarat poliția din Berlin pe Twitter. “Toate măsurile luate până acum nu au condus la respectarea restricțiilor.”
Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că protestatarii s-au împrăștiat în mod pașnic, deși poliția a raportat și pe Twitter reacții violente cum ar fi incendierea unor containere pentru construcții și mai multe drumuri blocate.

Poliția, care a trimis 3.000 de ofițeri pentru a controla mulțimile estimate la 18.000 de oameni, se pregătise pentru o manifestare posibil violentă, deoarece activiștii care se opuneau restricțiilor au îndemnat adepții social media din toată Europa să se înarmeze și să se adune la Berlin.

La începutul acestei săptămâni, orașul a interzis protestul, dar o curte regională germană a dat peste noapte ultimul acord, respingând decizia anterioară.
Activiștii, supărați de încercarea municipalității de a le interzice protestul, au asaltat administrația cu mii de cereri pentru proteste suplimentare în acest weekend.
Până în prezent, guvernul din Germania a gestionat criza coronavirusului mai bine decât mulți dintre omologii săi europeni, cu teste riguroase care ajută la controlul infecțiilor și deceselor.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă