6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPoliția britanică, un nou suspect în dispariția din 2007 a lui Madeleine...

Poliția britanică, un nou suspect în dispariția din 2007 a lui Madeleine McCann

(CNN) – Polițiștii britanici care investighează dispariția lui Madeleine McCann au identificat un nou suspect, în ceea ce au descris drept „o nouă linie semnificativă de anchetă”, la 13 ani după ce fetița de trei ani a dispărut în Portugalia.
McCann a dispărut în timp ce dormea în apartamentul de vacanță al familiei sale pe 3 mai 2007, într-un caz care, de atunci, a obținut o atenție largă în mass-media din Marea Britanie. Ea nu a fost niciodată găsită și nimeni nu a fost acuzat pentru dispariția ei.
Noul suspect este un bărbat german în prezent încarcerat în Germania pentru o problemă care nu are legătură cu acest dosar, au declarat forțe ale poliției metropolitane din Regatul Unit.
Poliția Britanică nu l-a identificat pe bărbat, dar l-a descris ca fiind un bărbat alb de 43 de ani. A trăit periodic în regiunea Algarve din sudul Portugaliei între 1995 și 2007, când McCann a dispărut.
“El este conectat la zona Praia da Luz și la regiunile înconjurătoare și a petrecut câteva perioade scurte în Germania”, se arată în declarația poliției.
”Au trecut mai bine de 13 ani de când Madeleine a dispărut și nimeni dintre noi nu își poate imagina cum trebuie să fie familia ei, fără să știe ce s-a întâmplat cu ea sau unde se află”.
“În urma aniversării de zece ani, Met a primit informații despre un bărbat german care se știa că a fost în și în jurul Praia da Luz. Am lucrat cu colegi din Germania și Portugalia, iar acest bărbat este suspect în dispariția lui Madeleine”, Inspectorul șef detectiv Mark Cranwell a declarat miercuri într-o declarație.
De asemenea, poliția a dezvăluit detalii despre două mașini legate de suspect în jurul dispariției Madeleine McCann.
“Primul vehicul este un autovehicul distinctiv VW T3 Westfalia. Este un model din anii 1980, cu două marcaje de ton, un corp superior alb și margine galbenă. Avea o placă de înmatriculare portugheză”, se arată în declarație.
“Suspectul a avut acces la această camionetă din cel puțin aprilie 2007 până cândva după mai 2007. A fost folosită în și în jurul zonei Praia da Luz.”
“Al doilea vehicul este un Jaguar britanic din 1993, model XJR 6, cu o placă numerică germană și înmatriculat în Germania”, se arată în declarație.
“Se consideră că acest autoturism a fost în Praia da Luz și în împrejurimi în 2006 și 2007. Mașina a fost inițial înmatriculată pe numele suspectului. La 4 mai 2007, a doua zi după dispariția Madeleine, mașina a fost reînmatriculată pe numele alcuiva în Germania.
“Detectivii au cerut publicului să prezinte orice informații despre vehicule și pe două numere de telefon mobil, dintre care se crede că a fost folosit de suspect în ziua dispariției Madeleine.
Există o recompensă de 20.000 lire sterline (aproximativ 25.000 USD) pentru informații care duc la condamnarea celor responsabili.
Poliția metropolitană a început să analizeze dispariția lui McCann în 2011, într-o anchetă la scară largă cunoscută sub numele de Operațiunea Grange.
Ca parte a investigației, detectivii au cernut sute de piste și peste 40.000 de documente în legătură cu dispariția tinerei de trei ani.
Operațiunea Grange a costat cel puțin 11,75 milioane lire sterline (14,7 USD) din iunie 2019.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă