20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalPoliţia a intervenit împotriva taximetriştilor aflaţi în grevă la Madrid împotriva Uber

Poliţia a intervenit împotriva taximetriştilor aflaţi în grevă la Madrid împotriva Uber

Zeci de poliţişti cu caschetă şi înarmaţi şi macarale au fost desfăşuraţi pe promenada Castellana, o arteră care taie capitala spaniolă de la nord la sud, pentru a-i obliga pe taximetrişti să-şi mute maşinile care blochează traficul. În ciuda tensiunilor între grevişti şi poliţişti, nu au fost semnalate violenţe.

După ce primele maşini ale greviştilor au fost înlăturate de macarale, şoferii de taxiuri din fruntea coloanei s-au pus în mişcare uşor claxonând în semn de protest, conform AFP.

Taximetriştii cer o reglementare care limitează concurenţa unor servicii de transport de tip Uber şi Cabify.

Greviştii şi-au anunţat intenţia de a paraliza traficul la Madrid, cu ajutorul colegilor aşteptaţi din alte oraşe din Spania.

“Dreptul la grevă, legitim, nu include şi dreptul de a paraliza oraşul”, a scris pe Twitter prefectul de Madrid, José Manuel Rodriguez Uribes, anunţând intervenţia poliţiştilor.

Taximetriştii din Barcelona au pus capăt joi unei greve de mai multe zile după ce au obţinut modificarea reglementărilor în Catalonia, astfel încât utilizatorii trebuie să facă o rezervare la serviciile alternative de transport cu cel puţin o oră în avans.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă