Pod prăbușit la Genova. Bilanțul a ajuns la 41 de morți

Bilanţul în urma prăbuşirii podului din Genova a ajuns la 41 de morți, au anunțat autorităţile italiene.

Share

Adrian Bărbulescu 0 comentarii

Actualizat: 18.08.2018 - 11:34

Serviciile de urgenţă au găsit o maşină cu o familie de trei persoane, printre ruine, au anunţat autorităţile. Joi, primul ministru Giuseppe Conte anunţase 38 de morţi.

Zeci persoane rănite se află încă în spital, iar nouă dintre ele sunt în stare gravă. Două persoane sunt date dispărute. O porţiune a viaductului de pe autostrada A10 s-a surpat marţi, la Genova

Autorităţile au început proedurile legale pentru a opri contractele cu compania de autostrăzi Autostade per I’Italia, cea care era responsabilă de mentenanţa podului. „Astăzi Guvernul a trimis oficial plângerea care lansează procesul de revocare a concesiunii”, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Autorităţile susţin că firma „avea obligaţia să se ocupe de mentenanţa autostrăzii” şi nu a făcut acest lucru. Firma are la dispoziţie 15 zile pentru a prezenta contra-argumente. Compania insistă că şi-a făcut datoria, afirmând că podul era monitorizat constant, exact cum era cerut de lege şi că au fost făcute mai multe verificări în plus de experţi externi.

Comentarii