Ploile torenţiale au provocat moartea a cel puţin 12 persoane în America Centrală

Ploile torenţiale care au afectat America Centrală provocând inundaţii şi alunecări de teren au făcut cel puţin 12 morţi în doar câteva zile, au informat duminică responsabili din domeniul serviciilor de urgenţă şi intervenţie din regiune, potrivit Reuters.

Share

Rl online 0 comentarii

08.10.2018 - 09:17

Cantităţile însemnate de precipitaţii care au căzut începând de joi au afectat, printre altele, Guatemala şi Costa Rica, şi au provocat o alunecare de teren în Honduras care a ucis doi copii şi pe mama acestora în timpul somnului.

Ploile au distrus clădiri şi recolte, iar mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele pentru a merge în adăposturi temporare.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în Honduras, iar 7.000 au fost nevoite să-şi evacueze locuinţele, potrivit autorităţilor locale. În Nicaragua, 23.000 de persoane au fost afectate, conform autorităţilor guvernamentale, iar un pescar şi-a pierdut viaţa după ce ambarcaţiunea în care se afla s-a răsturnat. Alte două persoane s-au înecat într-un râu.

În El Salvador, două persoane au murit, una după ce un copac a căzut peste autoturismul în care se afla, iar alte zece au fost rănite după prăbuşirea unui zid, potrivit şefului agenţiei pentru protecţie civilă din această ţară.

O persoană şi-a pierdut viaţa în Costa Rica, iar un copil a fost dat dispărut în Guatemala.

Comentarii