13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalPloile musonice fac ravagii în India

Ploile musonice fac ravagii în India

Cel puţin 34 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele două zile din cauza ploilor musonice în statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, potrivit informaţiilor oferite duminică de autorităţi, relatează DPA.

Bilanţul total al victimelor precipitaţiilor, care au căzut fără oprire începând de joi, ajunsese duminică la 70 de morţi şi 77 de răniţi, a informat Suresh Gautam, oficial în cadrul centrului pentru managementul dezastrelor din Lucknow.

Cele mai multe decese au fost cauzate de prăbuşirea acoperişurilor şi a zidurilor locuinţelor, iar altele au survenit în urma electrocutării.

Districtele Sahranpur, Meerut şi Muzaffarpur au fost cele mai afectate, potrivit lui Gautam.

Sezonul musonic în India, între lunile iunie şi septembrie, aduce precipitaţii vitale pentru agricultură, dar deseori provoacă distrugeri de proporţii.

Meteorologii au avertizat că în următoarele trei zile va continua să plouă torenţial, ceea ce va provoca noi distrugeri şi inundaţii, iar debitele unor cursuri de apă din regiune vor ajunge până aproape de nivelul de pericol.

O alertă de inundaţii a fost emisă pentru regiunile joase din bazinul râului Yamuna din New Delhi.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Cinci legi au fost promulgate de președintele Iohannis. Chirițoiu rămâne șef al consiliului Concurenței până în 2026

Președintele Klaus Iohannis a promulgat în cursul zilei de azi cinci legi. Este vorba printre altele despre legea hărțuirii la locul de muncă, dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă