6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăInternaționalPiers Handling părăseşte postul de CEO al Festivalului de Film de la...

Piers Handling părăseşte postul de CEO al Festivalului de Film de la Toronto după 36 de ani

“Sunt emoţionat legat de următorul capitol al vieţii mele – să scriu, să călătoresc, să văd multe filme -, dar îmi va lipsi să fiu înconjurat zilnic de această comunitate”, a mai spus Handling.

El a adăugat: „La plecarea mea din postul de CEO al TIFF după 36 de ani, le doresc Joanei Vicente şi lui Cameron Bailey mult noroc, având în vedere că vor prelua conducerea”, conform News.ro.

Handling a precizat că Festivalul de Film de la Toronto a reprezentat şi reprezintă o importantă parte a vieţii lui şi că este mândru de ceea ce a realizat împreună cu echipa şi susţinătorii festivalului.

Bazele Festivalului de Film de la Toronto au fost puse în 1976 de Bill Marshall, Henk van der Kolk şi Dusty Cohl. În cadrul festivalului, unul dintre evenimentele de gen de clasă A din lume, sunt acordate, în baza votului publicului, marele premiu pentru lungmetraj şi, între altele, trofeul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI).

Toronto IFF este considerat o rampă de lansare pentru filme şi roluri care ajung să impresioneze apoi în sezonul premiilor cinematografice americane, ce culminează cu ceremonia de decernare a premiilor Oscar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă