8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalPeste 80.000 de replici, înregistrate după seismele din sudul Californiei

Peste 80.000 de replici, înregistrate după seismele din sudul Californiei

Experţii au declarat că cele două cutremure puternice – primul cu magnitudinea de 6,4, urmat de al doilea cu magnitudinea de 7,1 – au condus la o serie de replici. Cel de-al doilea cutremur major s-a produs în apropierea oraşului Ridgecrest, la marginea Parcului Naţional Death Valley, la o distanţă de 202 kilometri de Los Angeles, conform Institutului american de geofizică USGS.

Potrivit acestuia, probabilitatea producerii unui nou seism cu magnitudinea de 7 sau mai mare în urma replicilor din zona Ridgecrest este una redusă, de 1 la 300.

Această activitate este frecventă în zonele unde există un flux de căldură ridicat în subteran, a declarat Zachary Ross, profesor de geofizică la California Institute of Technology.

Oamenii de ştiinţă au îndemnat populaţia să dea dovadă de atenţie sporită în legătură cu posibilitatea unor noi replici.

În orice moment, există o probabilitate de la 1 la 10.000 ca un cutremur cu magnitudinea de 7,8 sau mai mare să se producă pe falia sudică San Andreas, au precizat ei.

Cele două cutremure majore au provocat pagube în Ridgecrest, Trona şi la instalaţiile militare din zonă, însă nu au existat persoane grav rănite.

Cel mai recent cutremur distructiv produs în sudul Californiei a avut magnitudinea 6,7 şi a avut loc în Northridge, în 1994, provocând moartea a 57 de persoane şi pagube materiale în valoare de miliarde de dolari.

Deşi cutremurul din 5 iulie cu magnitudinea 7,1 a eliberat o energie mult mai mare în comparaţie cu seismul din Northridge, pagubele estimate sunt mai mici întrucât epicentrul a fost într-o regiune izolată, slab populată.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă