13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalPeste 30 de morți din cauza unui muson din vestul Indiei

Peste 30 de morți din cauza unui muson din vestul Indiei

Mumbaiul a fost lovit de fenomene meteorologice extreme, care au dus la tragedii cumplite. Peste 30 de persoane au murit din cauza ploilor musonice din vestul țării, care au dus la prăbușirea mai multor clădiri. Motivul a fost o alunecare de teren care au declanșat precipitațiile abundente și au dus la inundații grave. Un localnic din provincia Chembur a povestit cum a reușit să salveze viața unei fetiţe care striga ajutor, după ce un zid al unei clădiri s-a prăbușit peste mai multe case.

”Am văzut o fetiţă care a rămas blocată printre resturi. Ea striga după ajutor. Avea corpul blocat în noroi. Cumva, am reuşit să o extrag. Avea răni la picioare. Abia am supravieţuit şi eu acestei prăbuşiri”, a spus Firoz Khan.

Majoritatea zonelor din Mumbai sunt afectate de ploile musonice, iar în Chembur, la periferia estică a capitalei financiare, un copac a căzut pe un zid și s-a prăbuşit pe mai multe locuinţe. Din păcate 21 de persoane fără viață au fost scoase de sub dărâmături. 

În zona Vikhroli, 10 persoane și-au pierdut viața în urma unei alunecări de teren care a distrus 5 locuințe, duminică dimineață.

Orașul Mumbai a fost cuprins de precipitații abundente încă de sâmbătă, serviciul de transport în comun fiind perturbat. De asemenea, ploile au inundat și un complex de purificare a apei, iar localnicii au rămas fără apă potabilă. Încă nu se știe când se vor rezolva problemele, însă autoritățile i-au sfătuit pe localnici să fiarbă apa înainte de a o consuma.

Departamentul Indian de Meteorologie (IMD) a declarat că pentru următoarele două zile au fost prognozate ”ploi moderate până la intense sau averse însoţite de furtuni”. Ba mai mult, meteorologii au tras un semnal de asupra alunecărilor de teren pentru statul Himachal Pradesh din nordul ţării.

 

 

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă