Peste 100 de morți, în Kenya, din cauza inundațiilor

Crucea Roşie din Kenya estimează că cel puţin 100 de persoane şi-au pierdut viaţa de la începutul lunii aprilie şi circa 200.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească domiciliul din cauza inundaţiilor, alunecărilor de teren şi ploilor torenţiale, un dezastru umanitar care

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.04.2018 - 18:56

Inundaţiile au blocat principalele drumuri din partea centrală şi de nord a Kenyei precum şi zonele de coastă, iar drumul din capitala Nairobi către principalul port Mombasa se afla sub apă de săptămâna trecută.

''Am pierdut 12 găini şi patru capre. Nu le-am putut salva şi nu am putut intra în casă deoarece uşa nu se mai deschide'', spune o locuitoare, mamă a patru copii, din oraşul Tana River, în regiunea de coastă. Fiica cea mică i se agaţă de gât, picioarele fetiţei abia atingând apa. Salteaua şi alte resturi plutesc pe apă în timp ce bărci confecţionate manual transportă oameni, animale şi bagaje în locuri sigure, notează Reuters.

Opt persoane au murit în urma alunecărilor de teren care le-au distrus casele în timpul nopţii de vineri, în regiunea deluroasă din centru Murang'a, potrivit secretarului general al Crucii Roşii din Kenya, Abbas Gullet.

Gullet a spus că armata şi poliţia au adus elicoptere pentru misiunile de salvare, dar sunt necesare mai multe acţiuni.

Bolile transmise prin intermediul apei sunt un alt motiv de îngrijorare în Kenya, a adăugat oficialul.

''Vom îndemna guvernul să declare stare de dezastru naţional pentru a putea fi depuse eforturi susţinute şi mobilizate resurse în sprijinul celor afectaţi'', a declarat Gullet reporterilor duminică.

''Avem nevoie de înfiinţarea unui fond naţional pentru administrarea dezastrului'', a subliniat acesta.

Comentarii