Pentru Donald Trump, Coreea de Nord încă reprezintă o "ameninţare extraordinară"

Afirmând că regimul lui Kim Jong-un încă reprezintă “o amenințare extradordinară” nucleară, preşedintele SUA Donald Trump menţine sancţiunile impuse Coreei de Nord.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.06.2018 - 09:07

Declaraţia surprinzătoare a liderului de la Casa Albă vine la doar zece zile după ce a spus că nu mai există nici un risc din partea Phenianului, conform BBC.

"Nu mai există o ameninţare nucleară din Coreea de Nord", a scris Donald Trump, pe Twitter, în 13 iunie, la o zi după întâlnirea istorică cu Kim Jong-un, în Singapore.

SUA şi Coreea de Sud au anulat două exerciţii militare comune. Pentagonul a anunţat că scopul acestor măsuri a fost să sprijine negocierile diplomatice purtate cu Coreea de Nord.

De asemenea, a fost decisă suspendarea unui alt exerciţiu militar între SUA şi Coreea de Sud, planificat pentru luna august. Acest lucru a provocat vii dispute în Statele Unite. 

Mai mulţi oficiali americani au avertizat, sub protecţia anonimatului, că până în acest moment nu există informaţii care să indice că Phenianul a luat noi măsuri în vederea denuclearizării după summitul istoric SUA-Coreea de Nord din data de 12 iunie.

Oficialii au declarat că Trump probabil se referea la distrugerea poligonului de teste atomice Punggye-rim şi la dezafectarea poligonului de teste balistice de la Iha-ri, ambele operaţiuni realizate în luna mai.

În timpul summit-ului de la în Singapore, Donal Trump a promis să sisteze exerciţiile anuale militare în regiune, numindu-le "provocatoare" şi "scumpe", o concesie neaşteptată făcută lui Kim Jong-un.

 

Citește totul despre:

#trump #lazi #coreeadenord

Comentarii