Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un fel de „Walmart“ al Pentagonului

Pentagonul nu știe pe ce a cheltuit 800 de milioane $

Agenția de Logistică a Pentagonului, una dintre cele mai mari componente ale Apărării, a pierdut urma a peste 800 de milioane de dolari, nefiind capabilă să prezinte documente pe ce i-a cheltuit, infor­mează Politico, citând un raport de audit intern.

Share

Adina Mutar 0 comentarii

Actualizat: 06.02.2018 - 22:53

Raportul Ernst&Young este cu atât mai îngrijorător cu cât președintele SUA a decis suplimentarea bugetului Apărării, în contextul în care aproape un miliard de dolari în proprietăți și echipamente nu pot fi justificați cu acte.

Majoritatea „pierderii“ s-a înregistrat în bugetul alocat pentru proiecte de construcții și pentru operațiuni externe, iar dintre responsabilii cu acestea nu s-a găsit nimeni care să-și asume răspunderea.

Raportul de audit a ridicat problema managementului financiar al Apărării, care dispune de un buget anual de 700 de miliarde dolari, iar Administrația Trump plănuiește majorarea, din această lună, cu câteva miliarde, urmează să se decidă câte.

Departamentul Apărării nu a fost supus niciodată unui audit complet, iar în urma acestui raport, acest lucru este imposibil.

„Dacă nu poți urmări traseul banilor, nu poți spune că ai făcut un raport de audit“, a declarat senatorul republican Chuck Grassley, membru al Comitetului pentru Buget și Finanțe, un susținător al organizării minuțioase a sistemului Apărării.

   Gaura neagră a Logisticii

Departamentul de Logistică are un buget anual de 40 de miliarde dolari, 25.000 de angajați care procesează zilnic în jur de 100.000 de ordine pentru Armata terestră, Marină, Aviație, Parașutiști. Este un fel de „Walmart“ al Pentagonului, care, la modul general, are cheltuieli și bunuri de peste 2.200 miliarde dolari.

Dispariția într-o „gaură nea­gră“ a peste 800 milioane dolari afectează întregul sistem financiar al Pentagonului. Raportul intern arată că sute de milioane dolari se pierd în proiecte de construcție pentru diferite facilități militare, proiecte despre care nici măcar nu se știe cu exactitate dacă au primit acordul de punere în practică. 

O sută de milioane dispar în activitățile obișnuite, zilnice, ale agenției. 46 de milioane dolari pe componente electronice nu se regăsesc în documentație sau sunt greșit înregistrate.

Generalul Darrell Williams, șeful Agenției de Logistică, și-a luat angajamentul că va spori controalele asupra operațiilor financiare ale departamentului.

Administrația Trump vrea să suplimenteze bugetul Pentagonului, dar a cerut rapoarte anuale de audit, ceea ce înseamnă peste 1.200 de experți care vor verifica toate departamentele, ceea ce înseamnă o cheltuială de aproape un miliard dolari, dintre care peste 500 de milioane se vor duce numai pentru îmbunătățirea sistemului financiar.

NATO avertizează că Rusia nu stă pe loc

Cu toate neplăcerile legate de documentarea investiției banilor Apărării, SUA sunt decise să investească și mai mult și insistă ca toate țările membre NATO să facă acest lucru.
Și Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a cerut ca toate statele membre ale Alianţei să-şi respecte promisiunile de creştere a cheltuielilor militare, adăugând că NATO se confruntă cu tot mai multe provocări, în special din partea Rusiei.

În cadrul unei vizite oficiale în Norvegia, Stoltenberg a atras atenția că Rusia devine tot mai imprevizibiă. Secretarul general al NATO a avut o întrevedere cu prim-ministrul Norvegiei, Erna Solberg.

Liderul NATO a atras atenţia Norvegiei că este singurul stat membru NATO ce are frontieră directă cu Rusia, care este din ce în ce mai imprevizibilă, şi nu a alocat încă 2% din PIB pentru Apărare.
Prim-ministrul Norvegiei a răspuns că sumele alocate pentru Apărare sunt în creştere şi că Norvegia a investit în noi avioane de luptă şi nave militare.

Comentarii

loading...