Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: C4ISRNET

Pentagonul a lansat programul de construire a unei rachete hipersonice

Pentagonul s-a lansat oficial în cursa armelor hipersonice, însărcinând compania Lockheed Martin să dezvolte prima rachetă americană capabilă să zboare cu o viteză de cinci ori mai mare decât cea a sunetului, informează AFP citată de Digi 24.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 20.04.2018 - 11:18

Pentagonul a anunţat miercuri că a atribuit Lockheed Martin un contract de până la 928 milioane de dolari pe termen nedeterminat pentru proiectarea, dezvoltarea, testarea unei rachete hipersonice aer-sol.

Noul şef pentru cercetare şi dezvoltare al Pentagonului, Michael Griffin, subliniase cu o zi înainte că rachetele hipersonice sunt de acum prioritatea nr.1 a Apărării americane.

„După părerea mea, cel mai semnificativ avans al adversarilor noştri este dezvoltarea de către China a ceea ce este astăzi un sistem extrem de avansat de lovituri convenţionale cu o rază de acţiune de mai multe mii de kilometri”, a declarat el în timpul unei audieri în Congres.

Cu actualele capacităţi ale SUA, „nu vom vedea că aceste lucruri ne vin deasupra", a avertizat Griffin, fost inginer NASA. Odată ce sistemele antirachetă americane le-au detectat, „vom avea foarte puţin timp să răspundem”, atenţionează el.

Beijingul tocmai a anunţat că oamenii săi de ştiinţă sunt pe cale să construiască un tunel aerodinamic foarte puternic destinat pentru proiectarea de avioane şi rachete capabile să zboare cu mai mult de 12.000 km/oră, de 10 ori viteza sunetului.

De asemenea, preşedintele rus Vladimir Putin a lăudat la începutul lunii martie noile sale arme „invincibile”, între care noile rachete de croazieră hipersonice.

La puţin timp după aceea, Rusia a anunţat că a efectuat cu succes un test cu aşa-numita rachetă hipersonică Kinjal (Pumnal), spunând că „nu există un echivalent al rachetei Kinjal în lume”.

„Dezvoltarea armelor hipersonice în China ne-a depăşit”, a recunoscut recent în faţa Congresului amiralul Harry Harris, şeful comandamentului militar american pentru Pacific (Pacom). 

Comentarii

loading...