Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tel Aviv clocotește. Noi manifestații împotriva corupției

Mai multe mii de oameni au manifestat sâmbătă seara la Tel Aviv pentru a protesta faţă de ceea ce ei denunţă drept corupţia guvernului, transmite AFP, citată de AGERPRES.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 24.12.2017 - 08:12

Este cea de-a patra sâmbătă la rând când are loc o astfel de demonstraţie, intitulată "Marşul Ruşinii".

Manifestanţii aveau pancarte ce chemau la demisia premierului Benjamin Netanyahu şi a altor membri "corupţi" ai guvernului.

O altă manifestaţie, ce a reunit câteva sute de persoane, a avut loc la Ierusalim, la iniţiativa fostului ministru al Apărării, Moshe Yaalon, văzut astăzi ca un adversar al lui Netanyahu.

"Aceasta este un pericol mai mare decât ameninţarea iraniană, Hezbollah, Hamas", a spus Yaalon, cu referire la corupţie, "o boală".

Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit ilegal cadouri de la personalităţi foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer şi un producător de la Hollywood, Arnon Milchan.

Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari. Milchan, vechi prieten al premierului, a fost la rândul său interogat în septembrie.

Cea de-a doua anchetă încearcă să stabilească dacă Netanyahu ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yediot Aharonot pentru o acoperire mediatică favorabilă din partea cotidianului israelian.

Netanyahu a negat mereu orice neregulă şi s-a declarat victima unei campanii pentru a-l înlătura de la putere.

Potrivit ministrului justiţiei, Ayelet Shaked, Benjamin Netanyahu nu ia în calcul demisia în cazul în care va fi inculpat.

Comentarii

loading...