Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pe internet, agenți ai Rusiei susțin că SUA au creat coronavirusul pentru a lovi China

Mii de conturi, "aflate în legătură cu Rusia", de pe reţelele Twitter, Facebook şi Instagram susțin că Statele Unite au creat coronavirusul ca o formă de război economic împotriva Chinei, avertizează responsabili americani.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 23.02.2020 - 22:43

Acest avertisment a fost lansat de oficiali din Statele Unite, citați de agenția de presă France Presse.

Potrivit acestor surse din SUA, campania de dezinformare antiamericană, dirijată din Rusia, ar fi început acum o lună, pe când în China muriseră, din cauza noului coronavirus, abia trei persoane. La acel moment, existau, în China, doar 200 de cazuri de coronavirus, la Wuhan. În acest moment, epidemia de coronavirus a generat în China peste 2200 de morţi şi 75.000 de îmbolnăviri, precum şi alte peste 1000 de cazuri în 26 de ţări, inclusiv în Uniunea Europeană.

Responsabilli din Departamentul de Stat al SUA susțin că această campanie de dezinformare pe internet a început pe 20 ianuarie 2020, când unele instituții media rusești, printre care RT şi Sputnik, au început să publice materiale de propagandă antiamericane despre coronavirus.

Comentarii

loading...